Wagyu/Kobe
Det er en race som i tusindvis af år har været isoleret til Japan, hvor man i gennem tiden har drevet et intensivt og seriøst avlsarbejde med racen.
Hvorfor?
Dalgaard Angus vil med dette forsøg netop prøve at
lave et produkt til forbrugere som kombinere de gode egenskaber fra begge racer - lav fødselevægt - godt
temperament og selvfølgelig saftigt - mørt og superlækkert kød
Allerede nu kan vi se at de første kalve er utrolig livskraftige,
sunde og venlige dyr.
Alle fødsler er gået uden problemer og de første tyrekavle er nu studet og vi venter spændt på hvordan udviklingen fortsætter
Dalgaard Angus er gået sammen med Benedikte og Søren Ernst Madsen i et projekt med den japanske race Wagyu.
TW Tofu er en fuldblodstyr af Wagyu racen som har fået adresse her på Dalgaard.
Racen har nogle helt unikke kødkvalitets-egenskaber, blandt andet en speciel fedtmarmorering. Fedtsyre-sammensætningen er også helt anderledes end i alm. oksekød. Kobe-kød har nemlig et meget højt indhold af umættet fedt, - det "sunde" fedt, hvilket er en spændende egenskab som er knyttet helt specielt til netop Wagyu-racen. Endelig har fedtet i kobe-kød et lavere smeltepunkt end hvad vi kender fra andre kvægracer, - hvilket giver en fornemmelse af at kødet ligefrem smelter i munden. Disse egenskaber tilsammen betyder en smagsoplevelse og en mørhed udover det sædvanlige.
Vidste du at...
I Japan masseres de levende Wagyu - dyr og fodres med blandt andet øl for at frembringe det eksklusive kobekød